Kiadók

Ábel Kiadó

Cím: Kolozsvár, str. Eremia Grigorescu / Rákóczi út 35.

Honlap: www.abelkiado.ro

Az egyik legnagyobb magyar tankönyvkiadó Romániában, elsősorban tankönyveket, egyetemi jegyzeteket, tanári kézikönyveket, munkáltató tankönyveket, munkafüzeteket és egyéb az oktatásban használatos segédkönyveket kínálunk a diákoknak, tanítóknak, tanároknak és a szülőknek is. Kínálatában megtalálhatók az óvodák iskola-előkészítő csoportjainak szóló készségfejlesztő füzetek, az általános iskola alsó és felső tagozatán, a középiskolákban tanulók tankönyvei, valamint jegyzetek az egyetemi hallgatók számára.

 

Adoremus Keresztény Könyvesbolt

Cím: Kolozsvár, Piata Unirii /Főtér 16.

Honlap: www.adoremus.ro

Társkiadók: Új Ember Kiadó, Szent István Kiadó, Bencés Kiadó, Parakletos Kiadó, Szent Gellért Az Adoremus Keresztény Könyvesboltban a vallásos jellegű kiadványok mellett megtalálhatóak a lélektani, történelmi, szépirodalmi és gyermekirodalmi könyvek is.

 

Bagoly Könyvesbolt

Cím: Kolozsvár, str. 21 Decembrie / Kossuth Lajos u. 1.

Honlap: www.bagoly.ro

Aki szeretne jó, érdekes könyvet vásárolni vagy ajándékozni, ha szeretne nosztalgiázni kedvenc énekeseivel, menjen a BAGOLY Könyvesboltba, ahol a magyar, a világ- és a gyermekirodalom gyöngyszemei közül válogathat.

 

Bookman Kiadó

Cím: Héderfája, str. Principala/Fő út 126.

Honlap: www.antikvarius.ro

A kiadónk 2010-ben alapítottuk. Mesekönyvekkel, színezőkkel és ifjúsági regényekkel kezdtünk. Mivel mindent a saját erőnkből adtunk ki így csak négy év után tudtuk felvállalni a kortárs írok műveinek a kiadását, és ezt is csak évi egy két személynek. 2015-ben a marosvásárhelyi születésű  Isa Schneider életművét vállaltuk el, jelenleg a 16-ik könyvénél tartunk. Összeállítottunk egy magyar helyesírási szótárt és egy értelmező szótárt. Rákos gyerekeket támogató alapítványnak egy 184 oldalas teljesen színes szakácskönyvet adtunk ki 2016-ban. Ugyancsak 2016-ban Mátyus Délia Erzsébet verses könyvet adtuk ki, ( A metamorfózis krónikái ). 2017-ben eddig a Magyar értelmező szótárt, Isa Schneider – Mi újság az erdőben, Szász Hargita – Háromszázhatvanöt, Felix Salten- Bambi.

 

Bookyard Könyvkiadó

Cím:  Marosszentgyörgy,  str. Sudului /Déli u. 7.

Honlap: www.bookyard.ro

Cégünk immár több mint 10 éve létezik. Könyvkereskedésként kezdtük, Magyarországról hoztuk és hozzuk a könyveket, bármilyen korosztálynak. Erdély legnagyobb magyar nyelvű könyv­le­ra­kata vagyunk és 6 saját üzletünk van (Kobak üzletlánc), Marosvásárhely, Szováta, Parajd, Székelyudvarhely, Brassó, illetve Gyergyószentmiklóson az Irka könyvesbolt. 2013-ban kiadók is lettünk, célunk rávezetni a gyerekeket az olvasásra. Többnyire helyi, kortárs írók műveit próbáljuk kiadni, felhívni olvasóink figyelmét helyi értékeinkre. Próbálunk odafigyelni a hiánycikkekre, az olvasók igényeire, éppen ezért van készülőben a magyar–román, 35000 szavas kéziszótárunk, melyet, remélhetőleg június folyamán sikerül megjelentetnünk… a magyar–román társalgási kézikönyv, fonetikus kiejtésekkel már megjelent! További, nemrég megjelent kiad­vá­nyaink: munkafüzetek óvodások és kisiskolások számára, mesegyűjtemények, ifjúsági kalandregények, kötelező házi olvasmányok, helyi történetek stb.

 

Cerkabella Könyvkiadó

Cím: Szentendre, Arany János utca

Honlap: www.cerkabella.hu

Kiadónk elsősorban a kortárs magyar gyermek és ifjúsági szépirodalmi művek közlését tűzte ki célul. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ifjú nemzedék időben megismerkedjen gyönyörű anyanyelvünk színes, árnyalt világával, mert ez lehet a kulcsa annak, hogy a mai gyermekfelnőttként igényes olvasóvá váljon.

 

Csengőkert Könyvkiadó

Cím: Kistarcsa, Baross Gábor utca 2.

Villámposta: csengokert@gmail.com

Az iskoláskor előtti gyermekeknek szól számtalan szórakoztatva nevelő-szókincsfejlesztő kiadványunk, életkorhoz, fejlettséghez, érdeklődési területekhez igazodva (babakönyvek puha szivacskönyvek, ”Mutasd és mondd!”sorozatunk, keménytáblás lapozók, leporellók, mondókás-verses, mesés összeállítások).

A kreativitást és gondolkodást elősegítő játékos ismeretterjesztést célozzák meg különböző színes, képes, matricás foglalkoztatóink, melyeknek sora bővülőben van, tekintettel az óvodás kor alatt, lépésről-lépésre elsajátítandó tudásra és az iskolát előkészítő gyakorlatra.

Újabb foglalkoztatóink és iskolai előkészítőink egyre alaposabb és részletesebb lebontásban dolgoztatják meg a kis kezeket és fejeket a sikeres tanulásért, jó eredményekért, jókedvvel végzett feladatokért, mindezt harmonikus rendbe szedett, kötetlen hangulatú, játékos ismeretszerzéssel kombinált sorozatokkal kívántuk elérni (Játszva tanulok sorozat, Iskolába indulok sorozat, Gyakorlom az írást, olvasást sorozat). Ugyancsak szórakoztató feladatokkal lát el a Fedezd fel a világot, és A világ és én sorozat, mely közvetlen és tágabb környezetünk ismert vagy kevésbé ismert jelenségeinek bevonásával kíván a megismerésre, logikára hatni. Kisebbeknek is bővült kínálatunk főleg a szem-kéz koordinációs játékos fejlesztés irányában kiváló minőségű vonalvezetős és matricás foglalkoztatókkal (Bubik sorozat, Kalózok, Rajzolni tanulok, Szórakaténusz, Vonalak, Pöttyök).

Új témának számít kiadónknál a mutatós, csillogó öltöztetős füzetek sora, melyben rajzzal, festékkel, matricázással lehet különböző helyzeteknek megfelelően felöltöztetni a modelleket, a szépérzékét emígy is segítve. Tervezés, rajz, kivitelezés, összkép minél szebb és trendibb megteremtése kész stílusformálóvá neveli a gyermekeket.

Képes szótáraink, nyelvkönyveink, teszt- és társalgási zsebkönyveink segítséget nyújtanak az angol és német nyelvet tanulóknak.

Nagyobbaknak szólnak családbarát játékokat népszerűsítő kiadványaink, műveltségi tesztkönyveink, melyek a logikát, a kreatív gondolkodást kívánják megmozgatni és a lexikális tudást kiszélesíteni, elmélyíteni.

Nagyrészt a női közönségnek kínálunk gasztronómiai kiadványokat, szakácskönyveket és a könnyedebb kikapcsolódásra vágyóknak romantikus regényeket (Syndie Maison sorozat).

Közkedvelt hobbikertészeti kiadványaink, a mindennapok gyakorlatában kívánnak segítséget és jó ötleteket nyújtani (gyümölcs- és zöldségtermesztés, házi borászat, metszés, sziklakert, dísznövények, hasznos tippek kiskerttel rendelkezőknek, konyhai praktikák, háztartás).

Egészségkönyveink a megelőzést szem előtt tartó, hagyományos és újfajta terápiákat, számos már kialakult betegséghez pedig áttekinthető és közérthető magyarázatokat, diétákat kínálnak, általában konkrét receptleírásokkal együtt. Itt szerepelnek napjaink népbetegségei is, a metabolikus zavaroktól a gerincproblémákig, valamint ezekhez ajánlott önmegsegítő gyakorlatokig (köztük a jóga, vízkúra).

Rejtő Jenő máig is népszerű regényeiből a legközkedveltebb 27 címet jelentettünk meg.

Olvasmányos történelmi könyveink egy-egy időszakot vagy történelmi személyiséget tesznek körülhatárolhatóbbá, érthetőbbé. Alsorozataink az ókori históriáktól a világháborúkig számtalan eseményt, haditettet, a magyar- és világtörténelem nagy eseményeit elevenítik fel, a történelmi személyiségek arcképcsarnoka pedig meglepő és izgalmas tényeket tár fel egy-egy fontos, híres vagy hírhedt személyiségről. Kiemelt szerzőnk Földi Pál és Nemere István.

Fenti szerzőink gazdag „termése” újabb formában, sorozatokba rendezve folytatódik ezévben is (Magyar égbolt alatt, Történelmi mozaik, Ember és legenda, Rejtélyes világok sorozatok vagy a CIA, KGB és egyéb titkos kémszervezetek története).

 

Erdélyi Múzeum Egyesület

Cím: Kolozsvár, str. Napoca/Jókai u. 2-4.

Honlap: www.eme.ro

 

Erdélyi Református Iratterjesztés

Cím: Kolozsvár, str. I. C. Bratianu/Király u. 51.

Honlap: www.reformatus.ro

Az Erdélyi Református Egyházkerület Sajtóközpontja 1990-től újraalakult és a fő feladata az egyházkerület kiadványinak koordonálása. A sajtóközpont nyomdája a kiadványok szerkesztésé­től a kivitelezésig minden folyamatot elvégez.

 

Garabontzia Kiadó

Cím: Marosvásárhely, Forradalom utca 4.

Telefonszám: 0365-730 760

Marosvásárhelyen székelő könyvkiadó, amely szerzők kérésére, rendelésére publikál regényeket, verses köteteket, falu monográfiákat.
2012-től működő kiadónk könyvesboltja antikvár részleggel is várja a kedves olvasókat.

 

Gaudeamus Könyvesbolt

Cím: Kolozsvár,  str. Iuliu Maniu/ Szentegyház u. 3.

Telefon/fax: +40 264 439281

 

Hungalibri kft.

Cím: Csíkszereda, str.  Patinoarului 16, A/1

Telefon/fax: +40 266 371139

Könyvkiadással és forgalmazással  foglalkozik, természetgyógyászat, történelem, sport, szórakoztató irodalom témájú könyveket jelentet meg.

 

IDEA Könyvtér

Cím: Kolozsvár, Tordai út 4.

Honlap: www.ideakonyvter.ro

Az Idea Könyvtér kizárólag erdélyi magyar könyvkiadók, civilszervezetek, egyesületek, egyetemi tanszékek, múzeumok és egyéb kulturális intézetek kiadványait népszerűsíti. Meggyőződésünk, hogy ezen kiadványok hűen tükrözik az erdélyi élet hangulatát. Térjen be hozzánk: nálunk egy helyen részesülhet az erdélyi könyvek bőséges kínálatából és gazdagodhat újabb olvasmányélményekkel!

 

Koinónia Könyvkiadó

Cím: Kolozsvár, str. Mărginaşă/ Szélső u.  42.

Honlap: www.koinonia.ro

Kik vagyunk? – Meghatározó erdélyi kiadó, sokszínű közösség, izgalmas szellemi műhely.
Miért vagyunk? – Kiváncsivá tegyünk és elgondolkoztassunk. Rámutassunk a szépre és az igazra. Hidat építsünk a missziónak.

A Koinónia Kiadó fontosnak tartja a kortárs szépirodalmi, teológiai, színház-, és társadalmotudományi írások, valamint gyerekeknek szóló igényes kiadványok megjelentetését. Romániai magyar kiadóként a más nyelvű, kultúrájú, hagyományú szerzők műveinek tolmácsolását is feladatának tekinti.

 

Kriterion Könyvkiadó

Cím: Kolozsvár, str. S. Micu/Rózsa u. 12/A

Honlap: www.kriterion.ro

Az 1969 decemberében életre hívott intézmény feladataként a Romániában élő nemzetiségek kultúrájának ápolását jelölte meg a kormány­rendelet. A kiadó az átszervezett Állami Irodalmi Könyvkiadó, valamint az Ifjúsági Könyvkiadó nemzetiségi szerkesztőségének jogutódjaként kezdte meg tevékenységét, de hamarosan messze túlnőtt elődein a kiváló vezetés, valamint a tapasztalt szakemberek közé fokozatosan beépült fiatal munkatársak közös erőfeszítéseinek eredményeképpen. Az 1999-ben magánosított kiadó fokozatosan elvesztette többnyelvű jellegét és  az utóbbi években szinte kizárólag magyar nyelvű könyveket publikál.

 

Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése

Cím: Budapest, Viza utca 9-11.

Honlap: www.mgyke.webterv.hu

 

Mentor Kiadó

Cím: Marosvásárhely,  Moldovei 4 A/5.

Honlap: www.mentorkiado.ro

1993-ban indult, azóta kiadványainak száma évről-évre gyarapodott, mára megközelíti a 850-et, azok minősége állandóan javult. A kiadó elsődleges célja az, hogy teret adjon a kortárs magyar, ezen belül elsősorban az erdélyi irodalomnak, köztük az értékes tényirodalomnak is. Ezek mellett fontos kiadványai közé tartoznak a gyermekeknek szánt könyvek, az európai kisebbségi irodalomnak magyar fordításban megjelent kötetei, az Erdély Emlékezete történelmi sorozat, az erdélyi tájegységek néprajzával foglalkozó sorozat, a Wass Albert életmű-sorozat, a Mentor Művészeti MonográfiákJánosházy György Shakespeare fordításai.

 

Művelődés

Cím: Kolozsvár, Főtér 11/7.

Honlap: www.muvelodes.ro

A Művelődés Kiadó 1998 óta évente 5-10 kötettel – a 13 év alatt összesen 91 könyvvel –, főleg Kolozsvár és Erdély helytörténetét, művelődéstörténetét feltáró és bemutató kiadványokkal gazdagítja a magyar könyv­kultúrát, ugyanakkor a képzőművészet és a vers iránt érdeklődőknek is szolgál csemegével. A kutató­műhelynek is beillő kiadói munka sorra tárja fel Herepei János, Debreczeni László, Kós Károly, Benedek Elek, Veress Ferenc, Makoldy József, Balaskó Nándor és mások hagyatékát, ritkaságszámba menő adalékokkal egészítve ezáltal az olvasóban formálódó Erdély-képet.

 

Polis Kiadó

Cím: Kolozsvár, str. Napoca/Jókai u. 2, II. em., 27

Honlap: www.poliskiado.ro

A Polis Könyvkiadót 1992-ben alakította a Kriterion Könyvkiadó akkori hat munkatársa és a budapesti József Attila Alapítvány. Utóbbi később átadta tulajdonrészét a kolozsváriaknak. Huszonöt év alatt közel 300 könyvet jelentetett meg, ezek közül többet magyarországi kiadókkal közös kiadásban. Könyveinek sorában van eredeti szépirodalom, klasszikus magyar irodalom, gyermekirodalom, erdélyi művelődés- és művészettörténet, helytörténet, irodalomtudományi és dokumentumkötetek.
Népszerűségre tettek szert a „Remekírók Diákkönyvtára”, „Kettős Tükörben” című írói kismonográfia- és „Prospero Könyvei” című színészinterjú-sorozatai. Kiadásában jelente meg többek között Reményik Sándor kiadatlan költeményeinek, összes verseinek és kritikai írásainak kötetei, Bánffy Miklós életmű-sorozata (regényei, összes novellái, drámái, emlékiratai, irodalmi és művészeti írásai).

 

Szabó A. Albert Könyvkereskedés

Cím: Sepsiszentgyörgy, Lázár Mihály utca

Telefon: 0721 107-179

Sepsiszentgyörgyön, a Lázár Mihály utcában lévő antikváriumunkban több ezerkötettel várjuk a kedves olvasókat. Régiségek színes választéka. Irodalom, történelem, lexikonok, szótárak, vagy akár kortárs szerzők kiadványai is megtalálhatók.

 

Tinta Könyviadó

Cím: Budapest, Kondorosi út 17.

Honlap: www.tintakiado.hu

A Tinta Könyvkiadó magyar tulajdonú nyelvészeti szakkönyv- és szótárkiadó, piacvezető a magyar egynyelvű szótárkiadás és a hazai nyelvészeti szakkönyvkiadás területén. Jelenleg 183 kiadványa van. Évente 20-25 könyvet jelentet meg.

 

Tintakő Könyvesbolt

Cím: Budapest, Marczibányi tér 5/a.

Honlap: www.konyvesbolt.marczi.hu

 

Világhírnév Kiadó

Cím: Kolozsvár, str. Inau 18.

Honlap: www.vilaghirnev.net

 

Program

CSÜTÖRTÖK
PÉNTEK
SZOMBAT
VASÁRNAP
15:00
Visky S. Béla: Megtartó ismeret könyvbemutatóFogoly utca - irodalmi sátor
15:00
KézimunkaFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
15:00 - 18:00
Életfa Családsegítő Egyesület gyermekfoglalkozásaFogoly utca - gyereksarok
16:00
Kolozsvár Magyar Gyerekkórusának előadásaFogoly utca - színpad
16:00
KönyvvásárFogoly utca
16:30
Ünnepélyes megnyitóFogoly utca - színpad
17:00
Lászlóffy Aladár: Dühöng a déli szél könyvbemutatóMagyarország Kolozsvári Főkonzulátusa
17:00
Csoportos játékokFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
17:45
Koszorúzás a Házsongárdi temetőben Szabédi László sírjánálLázár / Gh. Lazăr u. 30.
18:00
Szótagadó. André Ferenccel beszélget Serestély ZalánBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
18:00
Lupescu Kata: Kalózlány. Pokoli kör könyvbemutatóFogoly utca - színpad
18:15
Koszorúzás a Házsongárdi temetőben Szabédi László sírjánálHázsongárdi temető
19:00
Szabédi Nap ünnepélyes megnyitóGyörkös Mányi Albert Emlékház, Majális / Republicii u. 5/1.
19:10
Felolvasószínház: Szabédi László: Van egy témám c. darabjának ősbemutatójaGyörkös Mányi Albert Emlékház, Majális / Republicii u. 5/1.
19:50
Szabédi László és az intézményekGyörkös Mányi Albert Emlékház, Majális / Republicii u. 5/1.
20:00
Experijam, a Nest zenés spoken word előadásaFogoly utca - színpad
10:00
KönyvvásárFogoly utca
10:00
Kalandos jóhírnév-szerző körút Kajtikó, a derék sárkányfiú nyomában
Sárkányos talányok nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak a Koinónia Kiadó szervezésében. Fogoly utca - gyereksarok
10:00 - 18:00
Életfa Családsegítő Egyesület gyermekfoglalkozásaFogoly utca - gyereksarok
11:00
Kalandos jóhírnév-szerző körút Kajtikó, a derék sárkányfiú nyomábanFogoly utca - gyereksarok
12:00
Codex Régizene Együttes: Szegény deáklegény a Budai várbanFogoly utca - színpad
13:00
Codex Régizene Együttes: táncoktatás gyerekeknekFogoly utca - színpad
13:00
Győrfi Dénes: Régi dal régi dicsőségről. Tanulmányok Nagyenyed és vidéke történetéből. könyvbemutatóBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
13:00
Farkas Zoltán: Adalékok a kolozsvári magyar agrártudományi egyetem történetéhez könyvbemutatóBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
14:00
KézimunkaFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
15:00
Műfordítók kerekasztala - Fordítói Műhely
Benő Attila: Fordítás: hasonmás vagy alteregó? A fordítói műhely résztvevői: Vallasek Júlia (Mihail Sebastian: Napló, Voicu Bojan: Hörcsögmesék, Jane Austen levelei, Lucian Boia: A román kommunizmus különös története), Mihály Emőke (Nabeel Qureshi: Allahot kerestem, Jézusra találtam), Székely Melinda (Andrei Plesu: Angyalok, George Banu: A beszédtől az énekig, Szeretni vagy nem szeretni a színházat), Telegdi-Csetri Áron (Glenn S. Sunshine: A reformáció fotelteológusoknak), Koros-Fekete Sándor (Georges Banu: A felügyelt színpad, Színházunk, a cseresznyéskert, Lorand Gaspar: Boldog Arábia, Andrei Serban: Életrajz), Varga P. Ildikó (Pirkko Saisio: Legkisebb közös többszörös regény), Goron Sándor (Nichita Stănescu: A kő halála versek), Jankó-Szép Yvette (Markus Majaluoma: Apa, irány a tenger és Apa, mikor jön a Mikulás?), Tar Nóra: Günter Kunert: A véletlen arcehológiája. Válogatott versek. (Kriterion Könyvkiadó, 2017) - Beszélgetés a fordítóval, Benő Eszterrel. Moderátor: Benő Attila.Minerva Ház - Cs. Gyimesi Éva terem
16:00
Piros Ildikó: Abigél titkai, Töredékek az írónő életművébőlFogoly utca - színpad
16:00
MesefelolvasásFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
17:00
Csoportos játékokFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
17:30
Nánó Csaba: Tegnap - betegnapló - könyvbemutató Fogoly utca - irodalmi sátor
18:00
Sem a férfiban, sem a tájban. Varga Melindával beszélget Demeter ZsuzsaBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
18:00
Allahot kerestem, Jézusra találtam könyvbemutatóKoffer
20:30
Szindra Társulat: Képzelt Riport Egy Amerikai Popfesztiválról Fogoly utca - színpad
10:00
KönyvvásárFogoly utca
10:00 - 18:00
Életfa Családsegítő Egyesület gyermekfoglalkozásaFogoly utca - gyereksarok
11:00
Félkancsal keresztolvasás – magyar irodalom román látómezőben
A Világhírnév Kiadó és a Fehér Holló Román-Magyar Küldő-könyvtár gálaműsorban mutatja be azokat a román kisdiákokat, egyetemi hallgatókat és regáti olvasókat, akik szerelmesek lettek a magyar irodalomba, a fordításoknak köszönhetően.Kolozsvári Rádió nagyterme
11:00
Korzo Egyesület - Hol lakott az álruhás király?
Milyen volt az az épület, ahol Mátyás megszületett? S mit láthatott az édesanyja, Erzsébet amikor kinézett az ablakon? Várban vagy kastélyban volt kényelmesebb lakni 575 éve? Az épített környezeti nevelésre épülő foglalkozást ajánljuk minden 6-10 éves gyermeknek, aki mesés kalandozással szeretne többet megtudni a Kolozsváron született királyról és koráról.Fogoly utca - gyereksarok
12:00
Interaktív bohócműsorFogoly utca - színpad
12:00
Mesekuckó
A Mesekuckó egy olyan közösségi könyvkölcsönző, ahol színes, kortárs gyermekirodalmat lehet ingyen kölcsönözni. Célja olyan minőségi olvasmányok elérhetővé tétele, amely elősegíti a gyermekek fantáziájának, szókincsének, szövegértésének és olvasási készségének fejlődését.Fogoly utca - gyereksarok
12:00
KézimunkaFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
13:00
Bibliai kvízFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
15:00
Furu Árpád: Táji tagolódás Erdély népi építészetébenFogoly utca - irodalmi sátor
15:00
BarkácsolásFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
16:00
Péterfy Sarolt: Beszélgetés Jékely Zoltánról
Beszélgetőtárs: Vallasek JúliaFogoly utca - színpad
16:00
A reformáció fotelteológusoknak - avagy hogyan kerülj képbe az egyháztörténelem egy szakaszával csupán egy kényelmes fotel és egy könyv segítségével?Koffer
16:00
Havi Dráma SzatmárOn: Jegesmedvék c. tragikomédiaInsomnia
17:00
Zenés foglalkozásFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
18:00
Kényszerleszállás Shannonban. Böszörményi Zoltánnal beszélget Varga MelindaBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
18:00
Bagdy Emőke: Boldogság és lelki életFogoly utca - színpad
18:00
Korzo Egyesület - Hol lakott az álruhás király?Fogoly utca - gyereksarok
20:00
Loose Neckties SocietyFogoly utca - színpad
10:00
KönyvvásárFogoly utca
10:00 - 16:00
Életfa Családsegítő Egyesület gyermekfoglalkozásaFogoly utca - gyereksarok
11:00
Marosán Csaba: Mátyás Király udvarába jártamFogoly utca - színpad
11:00
Irodalmi séta
A kolozsvári magyar sajtó helyszíneit mutatja be Szabó Zsolt. Fogoly utca - irodalmi sátor
12:00
Lászlóffy Csaba emlékezete könyvbemutatóBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
12:00
KézimunkaFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
12:00
MesekuckóFogoly utca - gyereksarok
12:30
Vetélkedő Mátyás királyrólFogoly utca
13:15
Interaktív bohócműsorFogoly utca - színpad
14:00
1 perc és nyerszFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
17:00
MesefelolvasásFogoly utca - Erdélyi Református Sajtóközpont Iratterjesztése
17:30
Királyi Hangzó Csoda - közösségi meseolvasás MátyásrólFogoly utca - színpad
18:00
A nyelvtani közép. Szterczey Szabolccsal beszélget André FerencBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
18:30
Kovács Ákos: 50 Visszaszámlálás könyvbemutató Fogoly utca - színpad
19:00
Álljunk meg egy szóra! László Noémivel. Beszélgetőtárs: Karácsonyi ZsoltBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró
20:00
Az E-MIL Méhes György-díjainak átadásaBulgakov Irodalmi Kávéház és Kultúrbisztró

Kiadók

Ábel Kiadó
Adoremus Keresztény Könyvesbolt
Bagoly Köyvesbolt
Bookyard Könyvkiadó
Cerkabella Könyvkiadó
Duna Könyvklub
Erdélyi Múzeum Egyesület
Erdélyi Református Iratterjesztés
Garabontzia Kiadó
Gaudeamus Könyvesbolt
Hungalibri kft.
IDEA Könyvtér 
Kápolnási Könyvkereskedés
Koinónia Könyvkiadó
Kriterion Könyvkiadó
Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése
Művelődés
NMI Művelődési Intézet
Oxygame
Polis Kiadó
Szabó Albert Könyvkereskedés
Tinta Könyviadó

Támogató

Communitas Alapítvány
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt

Partnerek

Erdélyi Magyar Írók Ligája
Idea könyvtér – erdélyi magyar könyvek
Café Bulgakov
Életfa
Minerva
Kolozsvár Társaság

Médiapertnerek

Maszol – Új Magyar Szó online
Transindex – a napos oldal
Erdélyi Napló
Krónika – Erdélyből a világ
Campus
Paprika Rádió
Agnus Rádió
Kolozsvári Rádió
A Román Televízió magyar adása
Erdélyi Magyar Televízió
Főtér.ro
Szabadsag